Kıymalı Çökertme Kebabı

bilal
By -
0
Kıymalı Çökertme Kebabı

Kıymalı Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

- 400 gram kıyma

- 1 tane kuru soğan (Doğranmış)

- 4 / 5 adet kil biber (Doğranmış )

- 2 tane domates (Soyulmuş doğranmış)

- 1 tatlı kaşığı domates salçası

- 1 tatlı kaşığı biber salçası

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı pul biber

- 1 çay kaşığı nane

- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

- Yarım su bardağı kaynamış su

- 5 adet büyük uzunluk patates

- sıvı yağ

- 1 kase yoğurt

- 2 /3 adet sarımsak (Rendelenmiş)

- tuz

- Kıymayı bir tavaya alıp zeytinyağ ile kavurduktan sonra ince doğranmış soğanları ekliyoruz kavuruyoruz.

- Daha sonra biberleri ve domatesleri ekliyoruz kavuruyoruz.

- Salçaları ve baharatları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.

- Yarım su bardağı su ekleyip kısık ateşte 5dk kadar pişiriyoruz.

- Kıymalı harcımız biraz sulu kalıcak.

- Patatesleri ince uzun halde doğruyoruz. Bol yağda kızartıyoruz.

- Kızaran patatesleri servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip ve yoğurdun üzerine kıymalı harcı koyun.

- Afiyet olsun.

Kıymalı Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


https://bit.ly/48Es9nT

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)